Ansjovis, worsten, bonen en natuurlijk wijn en bier; we halen ze persoonlijk uit Catalonië naar Breda. Want dat proef je. Die Spaanse zon geeft de ingrediënten meer smaak, meer cor. Onze Catalaanse koks maken er in de open keuken authentieke gerechten van. Je weet wat je eet en je proeft de uitgesproken smaken. Dat is wat Catalaans eten zo bijzonder maakt.

TAPAS

  • Pa amb tomàquet - 3.75

    (brood met tomaat)

  • Gordales s/o recepta de l’àvia - 3.50

    (gemarineerde grote olijven pitloos volgens oma’s recept)

  • Olives farcides de picada de l’Empordà - 4.50

    (olijven gevuld met vulling uit Ampurdan)

  • Taula de formatges - 9.50

    (kaasplankje)

  • Patates braves amb all i oli - 4.00

    (gekruide aardappelen met aïoli)

  • Espàrrec farcit de gamba vermella i formatge Garrotxa - 7.50

    (asperges met rode gamba’s en Garrotxa kaas)

  • Bacallà daurat - 5.50 (kabeljauw met gebakken ui en aardappel)
  • Aladrocs fregits - 6.50 (gefrituurde ansjovis)
  • Croquetes de bacallà – 6 ud./st. - 4.50

    (kroketjes van kabeljauw)

  • Croquetes de pernil ibèric – 6 ud./st - 5.50

    (Ibérico ham kroketjes)

  • Croquetes de xoriço – 4 ud./st. - 4.50

    (chorizo kroketjes)

  • Plat de pernil serrà o pota negra - 6.50/13.50

    (bordje Serrano of pata negra)

  • Embotits - 7.50

    (verschillende vleeswaren o.a. fuet en gedroogde hammen)

LES PLATS DE PEIX

visgerechten
  • Polp confitat sobre paté de formatge Garrotxa - 9.50

    (zacht gegaarde octopus met Garrotxa kaas)

  • Esquiexada de bacallà, mongetes tendres i ceba dolça - 7.50

    (kabeljauw met groenten, witte bonen en zoete ui, koud geserveerd)

  • Anxova de L’Escala assaonada amb freses de truita - 6.50

    (gemarineerde ansjovis uit L’Escala met forel eitjes, koud geserveerd)

  • Suquet de peix - 8.75

    (volle vissoep)

  • Bacallà confitat sobre calamar de L’Escala - 10.50

    (op lage temperatuur gegaarde kabeljauw met inktvis uit L’Escala)

  • llom de tonyina sobre poma i vegetales - 9.50

    (gebakken tonijn met appel en groenten)

  • Mongetes blanques amb xoriço fregit, gambes - 14.50

    (gebakken gamba’s met bonen en gebakken chorizo)

LES PLATS DE CARN

vleesgerechten
  • Caneló farcit d’ànec al forn gratinat - 6.50

    (canneloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven)

  • Rotllo de vedella sobre risotto de porro - 9.50

    (kalfsvlees op prei risotto)

  • Pollastre de corral amb canyella, piyons i panses - 6.50

    (gestoofde scharrelkip met kaneel, pijnboompitten en rozijnen)

  • Rellom de vedella, sobre alvocat i suc de cansalada - 13.50

    (ossenhaas op avocado en eigen jus van spekjes)

  • Botifarra a la graella sobre crema de mongetes i menta - 6.50

    (gegrilde worst met witte bonencrème en munt)

  • Foie d’ànec amb poma àcida, formatge de cabra, mango i caramel - 13.50

    (eendenlever met groene appel, geitenkaas, mango en karamel, koud geserveerd)

  • Be desossat Pirineu català amb suc de panses - 10.50

    (lamsvlees, rosé gebraden uit de Pyreneeën met jus van rozijnen)

LES PLATS VEGETARIANES

vegetarische gerechten
  • Espàrrecs amb salsa romesco - 6.50

    (groene asperges met romesco saus)

  • Escalivada fumada amb tacs de formatge de cabra, oli d’oliva-romaní - 5.50

    (licht gerookte aubergine, paprika, ui, blokjes geitenkaas en rozemarijnolie, koud geserveerd)

  • Coca de bolet, pebrot i llimogreta de pinyons - 7.50

    (paddenstoelenpastei met paprika, pijnboompitten en limoensaus)

  • Carxofes amb salsa d’ametlles - 6.50

    (artisjokken met amandeldressing)

POSTRES

desserts
  • Crema Catalana - 5.00

    (catalaanse crème)

  • Semifred de llimona - 6.50

    (limoenmousse)

  • Quall de formatge i gerd del Delta - 6.50

    (kwark met frambozen uit de Delta)

  • Coca dolça amb préssec, crema de canyella i gelat de vainilla - 6.50

    (perzikencake met kaneelcreme en vanille-ijs)

  • Fals Cheesecake amb pol de galeta - 6.00

    (cheesecake met biscuit)