Ansjovis, worsten, bonen en natuurlijk wijn en bier; we halen ze persoonlijk uit Catalonië naar Breda. Want dat proef je. Die Spaanse zon geeft de ingrediënten meer smaak, meer cor. Onze Catalaanse koks maken er in de open keuken authentieke gerechten van. Je weet wat je eet en je proeft de uitgesproken smaken. Dat is wat Catalaans eten zo bijzonder maakt.

TAPAS

  • Pa amb tomàquet - 3.75

    (brood met tomaat)

  • Pa amb all i oli - 3.75

    (brood met aïoli)

  • Gordales s/o recepta de l’àvia - 4.00

    (gemarineerde grote pitloze olijven, naar oma’s recept)

  • Olives farcides de picada de l’Empordà - 4.50

    (gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan)

  • Taula de formatges - 9.50

    (kaasplankje)

  • Patates braves ‘Gaudim’ - 4.00

    (aardappelen -gevuld met pittige tomatensaus
    en aïoli- en geraspte kaas)

  • Patates braves - 4.00

    (aardappelstukjes met pittige tomatensaus en aïoli)

  • Truites de gambetes (Tortas Camaron) – 4 ud. /st. - 5.60

    (gefrituurde garnalencakejes gemaakt met kleine garnalen)

  • Bacallà daurat - 6.50

    (kabeljauwstukjes met gebakken ui en aardappel)

  • Aladrocs fregits - 6.50

    (gefrituurde ansjovis)

  • Croquetes de bacallà – 4 ud./st. - 5.00

    (huisgemaakte kroketjes met kabeljauw)

  • Croquetes de pernil ibèric – 4 ud./st - 5.00

    (huisgemaakte kroketjes met Ibérico-ham)

  • Croquetes de formatge / espinacs – 4 ud./st. - 5.00

    (huisgemaakte kroketjes met spinazie en blauwe kaas)

  • Cecina ibèrica, hojiblanca i encenalls de Mao (con acento en la o cerrado ) - 10.00

    (gedroogd iberisch varkensvlees met olijfolie
    en Mahon kaas krullen)

  • Plat de pernil serrà - 8.50

    (bordje Serrano-ham)

  • Plat de pernil pota negra - 17.50

    (bordje pata negra-ham)

  • Embotits - 8.50

    (vleeswaren o.a. fuet en gedroogde ham)

LES PLATS DE PEIX

visgerechten
  • Filet de daurada amb verdures fregides i salsa agredolça - 9.50

    (dorade-filet met gefrituurde groenten en zoet-zure saus)

  • Corvina marinada en calç i coriandre amb blat de moro cruixent - 7.50

    (in limoen en koriander gemarineerde corvina met krokante maïs)

  • Suquet de peix - 10.75

    (vis, schaal- en schelpdierenschotel met bouillon)

  • llom de tonyina sobre poma i vegetals - 10.50

    (in soya gemarineerde, gebakken tonijn met appel en groenten)

  • Polp confitat sobre paté de formatge Garrotxa - 7.50

    (zacht gegaarde octopus, dun gesneden, met crème van
    Garrotxa-kaas en paprika, lauwwarm geserveerd)

  • Amanida de Xató - 8.50

    (salade Xató: salade met bacallá (gedroogde en gezouten
    kabeljauw), salsa Romesco, tonijn, ansjovis en olijven)

  • Bacallà fregit en samfaina - 10.50

    (gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille
    en mosterdsaus)

  • Mongetes amb xoriço fregit amb gambes i polp - 14.50

    (gebakken gamba’s met octopus, kikkererwten
    en gebakken chorizo)

LES PLATS DE CARN

vleesgerechten
  • Entrecot sobre sopa de formatge i ceba - per 50 gr. 6.00

    (stevig aangebakken entrecote met crème van kaas
    en witte ui - u kunt zelf het gewicht bepalen)

  • Caneló farcit d’ànec al forn gratinat - 8.50

    (canneloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven)

  • Filet ibèric sobre puré de poma, suc gingebre i xips - 9.50

    (gegrilde Iberico varkenshaas met creme van appel,
    saus van gember en chips)

  • Pollastre de corral amb canyella, pinyons i panses - 6.50

    (gestoofde scharrelkip met kaneel,
    pijnboompitten en rozijnen)

  • Rellom de vedella sobre alvocat - 13.50

    (gebraden ossenhaas op avocado)

  • Foie d’ànec amb poma àcida, formatge de cabra, mango i caramel - 12.50

    (eendenlever met groene appel, geitenkaas, mango en karamel, koud geserveerd)

  • Botifarra a la graella sobre crema de mongetes i menta - 6.50

    (stevig gebakken worst met witte bonencrème en munt)

  • Be desossat dels Pirineus amb salsa pròpia - 10.50

    (gestoofde lamsbout uit de Pyreneeën in eigen jus)

LES PLATS VEGETARIANES

vegetarische gerechten
  • Empedrat de carbassó marinat i carxofes - 8.50

    (Catalaanse salade van gemarineerde courgette
    met gefrituurde artisjokken)

     

  • Coca de vegetals de temporada - 6.50

    (groententaartje bereid met seizoensgroenten)

  • Espàrrecs amb salsa romesco - 6.50

    (groene asperges met romesco saus)

  • Escalivada fumada amb tacs de formatge de cabra, oli d’oliva-romaní - 5.50

    (licht gerookte aubergine, paprika, ui, blokjes geitenkaas en rozemarijnolie, koud geserveerd)

  • Coca de bolet, pebrot i llimogreta de pinyons - 7.50

    (paddenstoelentaartje met paprika, pijnboompitten
    en limoensaus)

POSTRES

desserts
  • Cremós de cacau, cafè, canyella i meló - 5.50

    (romige crème van cacao en koffie met kaneel en meloen)

  • Xocosecret - 6.50

    (chocolade ‘geheim’)

  • Crema Catalana - 5.00

    (Catalaanse crème)

  • Torrada amb gelat de gerds i xocolata calenta - 6.50

    (wentelteefje met frambozenijs en chocoladesaus)

  • Semifred de llimona - 5.50

    (limoencrème met aardbeien espuma)