Ansjovis, worsten, bonen en natuurlijk wijn en bier; we halen ze persoonlijk uit Catalonië naar Breda. Want dat proef je. Die Spaanse zon geeft de ingrediënten meer smaak, meer cor. Onze Catalaanse koks maken er in de open keuken authentieke gerechten van. Je weet wat je eet en je proeft de uitgesproken smaken. Dat is wat Catalaans eten zo bijzonder maakt.

  • Menú del dia  Samengesteld menu met gerechten van de kaart 40.50 p.p.
  • Menú del xef  Menu van de chef, gerechten van de kaart , aangevuld met dagspecialiteiten van de chef 48.50 p.p.

TAPES

  • Pa amb tomàquet - 5.50

    (brood met tomaat)

  • SAFATA D’APERITIUS - 8.50

    Plat amb una àmplia selecció de les nostres tapes (borrelplank met diverse van onze tapas prijs p.p.)

  • Ous estrellats amb encenalls de pota negra - 7.50

    (gebakken aardappeltjes met ei en pata negra ham)

  • Amanida Russa - 8.00

    (Russische salade)

  • Pa amb all i oli - 5.50

    (brood met aïoli)

  • Pa amb tomàquet, escalivada i seitons - 6.50

    (brood met tomaat, geroosterde groenten
    en gemarineerde ansjovis)

  • Olives Gordales, recepta de l’àvia - 7.00

    (gemarineerde grote pitloze olijven, naar oma’s recept)

  • Olives farcides de picada de l’Empordà - 7.25

    (gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan)

  • Taula de formatges - 12.50

    (kaasplankje)

  • Patates braves ‘Gaudim’ - 4.50

    (aardappelen -gevuld met pittige tomatensaus
    en aïoli- en geraspte kaas)

  • Patates braves - 4.50

    (gefrituurde aardappelen met aïoli en bravassaus)

  • Pebrots de Padró - 6.50

    (Padron pepertjes, milde peper)

  • Truites de gambetes (Tortas Camaron) – 4 ud. /st. - 6.00

    (gefrituurde garnalencakejes gemaakt met kleine garnalen)

  • Bacallà daurat - 8.50

    (kabeljauwstukjes met gebakken ui en aardappel)

  • Seitons fregits - 6.50

    (gefrituurde ansjovisjes)

  • Seitons amb vinagre - 4.50

    (gemarineerde ansjovis)

  • Croquetes de gambes – 4 ud./st. - 6.50

    (gambakroketjes)

  • Croquetes de pernil ibèric – 4 ud./st - 8.00

    (kroketjes met Ibérico-ham)

  • Croquetes de formatge blau amb/ espinacs – 4 ud./st. - 6.50

    (kroketjes met spinazie en blauwe kaas)

  • Bomba de la Barceloneta - 3.25

    (gefrituurde aardappelbol met gehaktvulling en pikante saus, per stuk)

  • Embotits - 10.00

    (dun gesneden fijne vleeswaren)

  • Plat de pernil serrà - 9.50

    (bordje Serrano-ham)

  • Plat de pernil pota negra - 17.50

    (bordje pata negra-ham)

ELS PLATS DE PEIX

visgerechten
  • Tàrtar de tonyina amb alvocat i melmelada de tomàquet - 9.50

    (tonijntartaar met avocado en tomaten marmelade)

  • Bacallà fregit amb samfaina - 14.50

    (gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille)

  • Gambes a la plantxa amb vinagreta de síndria i pebrots (6ud.) - 18.00

    (gamba’s(6st) gebakken op de plancha met vinaigrette
    van watermeloen en geroosterde paprika)

  • Cloïsses amb all i julivert - 15.00

    (kort gestoofde venusschelpen met knoflook en peterselie)

  • Polp confitat sobre paté de formatge de la Garrotxa - 10.50

    (octopus met crème van Garrotxa kaas en paprika, lauwwarm geserveerd)

     

  • Sarsuela - 18.50

    (rijkgevulde visschotel met vis en schaal-, en schelpdieren)

  • Cigrons amb xoriço fregit, gambes i pop - 17.50

    (gebakken gamba’s met octopus, kikkererwten en gebakken chorizo)

  • Orada confitada amb arròs negre, pollastre i sipia - 10.50

    (gekonfijte dorade met zwarte rijst, kip en inktvis)

  • Mandonguilles amb calamars - 6.75

    (gehaktballen met inktvis)

  • Vichysoisse amb cloïsses i xistorra - 10.00

    (preicreme met venusschelpen en uitgebakken chistorra worst)

  • FIDEUA O PAELLA - p.p.

    Wij serveren u met liefde onze paella, echter om de kwaliteit  te bewaren serveren wij deze uitsluitend op reservering.  Per 2 personen te bestellen. 

    Peix (vis) € 35.- p.p. 

    Carn (vlees) € 26.50 p.p.

    Mar i muntanya (vis en vlees) € 30.- p.p.

  • Amanida de Xató - 11.50

    (salade met kabeljauw, salsa romesco, tonijn, ansjovis
    en olijven)

ELS PLATS DE CARN

vleesgerechten
  • Mandonguilles amb calamars - 6.75

    (gehaktballetjes met inktvis)

  • Costelles de xai amb all I oli - 18.50

    (lamskoteletjes met all i oli)

  • Presa iberica, patates i pesols - 16.50

    (Presa is een mals schouderstuk van het Ibérico varken gebakken als steak) (met gekruide aardappel en doperwten creme)

  • Puntes de filet amb xistorra i bolets - 12.50

    (ossenhaaspuntjes met chistorra worst en paddenstoelen)

  • Filet ibèric sobre crema de poma i gingebre, xips - 15.50

    (Iberische varkenshaas met saus van appel en gember, chips)

  • Estofat de mongetes amb cansalada viada, sobrassada, i pollastre - 9.50

    (stoofpotje met witte bonen, gerookt spek, sobrassada en kip)

ELS PLATS VEGETARIANES

vegetarische gerechten
  • Escalivada amb formatge de cabra, oli d’oliva de romaní - 6.50

    (geroosterde groenten, geitenkaas, rozemarijnolie, koud geserveerd)

  • Espinacs estofats amb panses i pinyons - 6.50

    (gestoofde spinazie met rozijnen en pijnboompitten)

  • Albergínies al forn amb carxofas a la brasa, tomàquet i formatge Garrotxa - 7.50

    (aubergine uit de oven met gegrilde artisjok, tomaat en Garrotxa kaas)

  • Samfaina amb ou i llorer - 6.50

    (groentes met ei en laurier)

  • Amanida amb puntes d’espàrrecs amb tomàquet i fonoll rapat - 7.50

    (salade van aspergetips met tomaat en geschaafde venkel)

POSTRES

desserts
  • Braç de Gitano, maduixes marinades i salsa de vainilla - 9.50

    (biscuitrol met aardbeien en vanillesaus) 

  • Xuixo de Girona amb gelat de taronja de sanguine I mel - 7.50

    (xuixo met bloedsinaasappel ijs en honing)

  • Crema Catalana - 5.50

    (Catalaanse crème)

  • Xocosecret - 7.50

    (chocolade ‘geheim’)