Gaudim is puur Catalaans genieten

Catalaans eten en drinken, dat is genieten. Van mooie gerechten, eerlijke ingrediënten en pure smaken. Van ‘alles tussen berg en zee, ‘muntanya y mar’, zoals de Catalanen dat zeggen. En ook van een ongedwongen sfeer, goed gezelschap, echte gastronomie en vakmanschap. Catalaans genieten, dat is Gaudím.

Contact

Lees meer...

Gaudim gift cards

Lees meer...

Catalonië in Breda

Gaudím is een stukje authentiek Catalonië in het hart van Breda. Warm en stoer qua inrichting, relaxed en gastvrij qua sfeer. In ons restaurant nemen we je mee naar de Spaanse streek waar zon, zee en bergen het uitzicht, de sfeer en de smaak bepalen. Waar gastvrijheid de normaalste zaak van de wereld is en je op ieder moment van de dag welkom bent om aan te schuiven. Samen eten is samen genieten. Kom lunchen, dineren of borrelen en proef de passió.

Proef de Spaanse zon

Ansjovis, worsten, bonen en natuurlijk wijn en bier; we halen ze persoonlijk uit Catalonië naar Breda. Want dat proef je. Die Spaanse zon geeft de ingrediënten meer smaak, meer cor. Onze Catalaanse koks maken er in de open keuken authentieke gerechten van. Je weet wat je eet en je proeft de uitgesproken smaken. Dat is wat Catalaans eten zo bijzonder maakt.

Zo geniet je op z’n Catalaans:

Eten bij Gaudím is misschien even wennen. De Catalaanse keuken kent niet de volgorde voor-, hoofd- en nagerecht die wij in Nederland gewend zijn. Jij kiest waar je zin in hebt en wij serveren de gerechtjes zodra ze gereed zijn. Bestel dus niet teveel ineens, maar neem de tijd om te genieten van de authentieke specialiteiten. Het is een Catalaans gebruik om ze te delen met je tafelgenoten. Trek in meer? Maak dan opnieuw je keuze en ga voor een volgende ronde. Zo geniet je de hele avond van steeds nieuwe, versbereide lekkernijen.

TAPES

  • Mandonguilles amb calamars - 6.75

    (gehaktballetjes met inktvis)

  • Pa amb tomàquet - 3.75

    (brood met tomaat)

  • Pa amb all i oli - 3.75

    (brood met aïoli)

  • Pa amb tomàquet, escalivada i seitons - 6,50

    (brood met tomaat, geroosterde groenten
    en gemarineerde ansjovis)

  • Olives Gordales, recepta de l’àvia - 4.50

    (gemarineerde grote pitloze olijven, naar oma’s recept)

  • Olives farcides de picada de l’Empordà - 4.50

    (gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan)

  • Taula de formatges - 9.50

    (kaasplankje)

  • Patates braves ‘Gaudim’ - 4.00

    (aardappelen -gevuld met pittige tomatensaus
    en aïoli- en geraspte kaas)

  • Patates braves - 4.00

    (gefrituurde aardappelen met aïoli en bravassaus)

  • Pebrots de Padró - 5.50

    (Padron pepertjes, milde peper)

  • Truites de gambetes (Tortas Camaron) – 4 ud. /st. - 5.60

    (gefrituurde garnalencakejes gemaakt met kleine garnalen)

  • Bacallà daurat - 6.50

    (kabeljauwstukjes met gebakken ui en aardappel)

  • Seitons fregits - 6.50

    (gefrituurde ansjovis)

  • Seitons amb vinagre - 4.50

    (gemarineerde ansjovis)

  • Croquetes de gambes – 4 ud./st. - 5.00

    (gambakroketjes)

  • Croquetes de pernil ibèric – 4 ud./st - 5.50

    (huisgemaakte kroketjes met Ibérico-ham)

  • Croquetes de formatge blau amb/ espinacs – 4 ud./st. - 5.00

    (kroketjes met spinazie en blauwe kaas)

  • Bomba de la Barceloneta - 2.50

    (gefrituurde aardappelbol met gehaktvulling en pikante saus)

  • Embotits - 8.50

    (dun gesneden fijne vleeswaren)

  • Plat de pernil serrà - 8.50

    (bordje Serrano-ham)

  • Cecina de Lleó, oli Aberquina i encenalls de Mahon - 10.00

    (gerookt rundvlees met Aberquina olijfolie en Mahon kaas)

  • Plat de pernil pota negra - 17.50

    (bordje pata negra-ham)

ELS PLATS DE PEIX

visgerechten
  • Esqueixada de bacallà - 6.50

    (kabeljauwsalade met tomaat, paprika en olijven)

  • Tàrtar de tonyina amb alvocat i melmelada de tomàquet - 9.00

    (tonijntartaar met avocado en tomaten marmelade)

  • Fideuà amb llobarro, gambes i sipia - 12.50

    (traditionele visschotel met pasta, gegaard in de oven)

  • Arròs negre amb sipia - 12.75

    (zwarte rijst met inktvis)

  • Bacallà fregit amb samfaina - 8.75

    (gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille)

  • Gambes a la plantxa amb vinagreta de síndria i pebrots (6ud.) - 15.00

    (gamba’s(6st) gebakken op de plancha met vinaigrette
    van watermeloen en geroosterde paprika)

  • Cloïsses amb all i julivert - 9.50

    (kort gestoofde venusschelpen met knoflook en peterselie)

  • Cigrons amb xoriço fregit, gambes i polp - 14.50

    (gebakken gamba’s met octopus, kikkererwten en gebakken chorizo)

     

  • Llobarro a la plantxa amb fonoll i ceba rostida - 11.50

    (gebakken zeebaars met gepofte ui en venkel

  • Suquet de peix - 13.50

    (in bouillon gestoofde zeevruchten en kabeljauw)

  • Amanida de Xató - 8.50

    (salade met kabeljauw, salsa romesco, tonijn, ansjovis
    en olijven)

ELS PLATS DE CARN

vleesgerechten
  • Filet ibèric sobre crema de poma i gingebre amb xips cassolanes - 13.50

    (Iberische varkenshaas met saus van appel en gember, chips)

  • Ous estrellats amb encenalls de pota negra - 7.50

    (gebakken aardappel met ei en pata negra ham)

  • Vedella amb bolets - 9.75

    (gestoofd kalfsvlees met paddenstoelen)

  • Xai dels Pirineus amb salsa pròpia - 12.50

    (gestoofde lamsbout uit de Pyreneeën in eigen jus)

  • Caneló farcit d’ànec gratinat al forn - 8.50

    (canneloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven)

  • Filet ibèric sobre puré de poma, suc de gingebre i xips - 9.50

    (gegrilde Iberico varkenshaas met creme van appel,
    saus van gember en chips)

  • Pollastre de corral amb canyella, pinyons i panses - 8.50

    (gestoofde scharrelkip met kaneel,
    pijnboompitten en rozijnen)

  • Rellom de vedella sobre alvocat - 14.50

    (gebraden ossenhaas op avocado)

  • Botifarra sobre crema de mongetes i menta - 7.50

    (stevig gebakken worst met witte bonencrème en munt)

ELS PLATS VEGETARIANES

vegetarische gerechten
  • Escalivada amb formatge d’ovella, oli d’oliva de romaní - 5.50

    (geroosterde aubergine, paprika en ui,
    schapenkaas, rozemarijnolie, koud geserveerd)

  • Espinacs estofats amb panses i pinyons - 4.50

    (gestoofde spinazie met rozijnen en pijnboompitten)

  • Mongetes amb salsa picant - 4.50

    (witte bonen in pikante saus)

  • Carxofes al forn - 7.50

    (artisjokken gegaard in de oven)

  • Espàrrecs amb salsa romesco - 6.50

    (groene asperges met romesco saus)

  • Coca de bolets amb pebrots i pinyons - 7.50

    (paddenstoelentaartje met paprika, pijnboompitten
    en limoensaus)

POSTRES

desserts
  • Síndria marinada i granissat amb sangria - 6.00

    (gemarineerde watermeloen met granita van watermeloen en sangria)

     

  • Postre de músic amb gelat de fruits secs - 6.50

    (notentaart met ijs van gedroogde vruchten)

  • Braç de gitano amb freses i gelat de vainilla - 6.50

    (biscuitrol met aardbeien en vanille-ijs)

  • Crema Catalana - 5.00

    (Catalaanse crème)

  • Xocosecret - 6.50

    (chocolade ‘geheim’)

Echte Catalaanse ingrediënten

De inspiratie voor Gaudím komt rechtstreeks uit het Catalaanse dorpje Lleida. We vonden er de authentieke gerechten met die typisch Catalaanse smaak en ook de producten die we eigenhandig naar Nederland halen omdat ze hier gewoon niet te krijgen zijn. We haalden ook een paar Spaanse koks naar Nederland. Met hun Spaanse temperament weten zij precies hoe ze van die ingrediënten een tongstrelende beleving van moeten maken. Samen zorgen ze voor een warm onthaal en een zonnige beleving.

Gust y amor. En dat gewoon in Breda.