TAPES

  • Pa amb tomàquet - 3.75

    (brood met tomaat)

  • SAFATA D’APERITIUS - 8.50

    Plat amb una àmplia selecció de les nostres tapes (borrelplank met diverse van onze tapas prijs p.p.)

  • Pa amb all i oli - 3.75

    (brood met aïoli)

  • Pa amb tomàquet, escalivada i seitons - 6,50

    (brood met tomaat, geroosterde groenten
    en gemarineerde ansjovis)

  • Olives Gordales, recepta de l’àvia - 4.50

    (gemarineerde grote pitloze olijven, naar oma’s recept)

  • Olives farcides de picada de l’Empordà - 4.50

    (gefrituurde olijven met gehaktvulling uit Ampurdan)

  • Taula de formatges - 9.50

    (kaasplankje)

  • Patates braves ‘Gaudim’ - 4.00

    (aardappelen -gevuld met pittige tomatensaus
    en aïoli- en geraspte kaas)

  • Patates braves - 4.00

    (gefrituurde aardappelen met aïoli en bravassaus)

  • Pebrots de Padró - 5.50

    (Padron pepertjes, milde peper)

  • Truites de gambetes (Tortas Camaron) – 4 ud. /st. - 5.60

    (gefrituurde garnalencakejes gemaakt met kleine garnalen)

  • Bacallà daurat - 6.50

    (kabeljauwstukjes met gebakken ui en aardappel)

  • Chipirones fregits - 6.50

    (gefrituurde inktvisjes)

  • Seitons amb vinagre - 4.50

    (gemarineerde ansjovis)

  • Croquetes de gambes – 4 ud./st. - 5.00

    (gambakroketjes)

  • Croquetes de pernil ibèric – 4 ud./st - 5.50

    (huisgemaakte kroketjes met Ibérico-ham)

  • Croquetes de formatge blau amb/ espinacs – 4 ud./st. - 5.00

    (kroketjes met spinazie en blauwe kaas)

  • Bomba de la Barceloneta - 2.50

    (gefrituurde aardappelbol met gehaktvulling en pikante saus)

  • Embotits - 8.50

    (dun gesneden fijne vleeswaren)

  • Plat de pernil serrà - 8.50

    (bordje Serrano-ham)

  • Plat de pernil pota negra - 17.50

    (bordje pata negra-ham)

ELS PLATS DE PEIX

visgerechten
  • Tàrtar de tonyina amb alvocat i melmelada de tomàquet - 9.00

    (tonijntartaar met avocado en tomaten marmelade)

  • FIDEUA O PAELLA - 23.50

    Wij serveren u met liefde onze paella, echter om de kwaliteit  te bewaren serveren wij deze uitsluitend op reservering.  Per 2 personen. Peix (vis) of Carn (vlees) 19.50 p.p. Mar i muntanya (vis en vlees) 21.50 p.p

  • Bacallà fregit amb samfaina - 8.75

    (gefrituurde kabeljauw met Catalaanse ratatouille)

  • Gambes a la plantxa amb vinagreta de síndria i pebrots (6ud.) - 15.00

    (gamba’s(6st) gebakken op de plancha met vinaigrette
    van watermeloen en geroosterde paprika)

  • Cloïsses amb all i julivert - 9.50

    (kort gestoofde venusschelpen met knoflook en peterselie)

  • Cigrons amb xoriço fregit, gambes i polp - 14.50

    (gebakken gamba’s met octopus, kikkererwten en gebakken chorizo)

     

  • Patatas d'estiu amb llobarro i escalivada - 7.50

    (gekonfijte aardappel met fris gemarineerde zeebaars en geroosterde groenten (koud) 

  • Sípia farcida amb esberginia i oli de julivert - 7.50

    (gevulde pijlstaartinktvis met aubergine en peterselie olie) 

  • Sardinas a la barbacoa amb crema de porro - 7.50

    (sardines van de barbecue met prei crème)

  • Suquet de peix - 13.50

    (in bouillon gestoofde zeevruchten en kabeljauw)

  • Amanida de Xató - 8.50

    (salade met kabeljauw, salsa romesco, tonijn, ansjovis
    en olijven)

ELS PLATS DE CARN

vleesgerechten
  • Vedella a les herbes amb fonoll - 9.50

    (gestoofd kalfsvlees met groene kruiden en venkel)

  • Mandonguilles amb calamars - 6.75

    (gehaktballetjes met inktvis)

  • Costelles de xai amb all I oli - 11.50

    (lamskoteletjes met all i oli)

  • Caneló farcit d’ànec gratinat al forn - 8.50

    (canneloni gevuld met gestoofde eendenbout uit de oven)

  • Filet ibèric sobre puré de poma, suc de gingebre i xips - 9.50

    (gegrilde Iberico varkenshaas met creme van appel,
    saus van gember en chips)

  • Pollastre de corral amb canyella, pinyons i panses - 8.50

    (gestoofde scharrelkip met kaneel,
    pijnboompitten en rozijnen)

  • Rellom de vedella sobre salsa d’olives amb cebolleta a la brasa - 14.50

    (gebraden ossenhaas met olijvensalsa en gegrilde bosuitjes) 

  • Botifarra sobre crema de mongetes i menta - 7.50

    (stevig gebakken worst met witte bonencrème en munt)

ELS PLATS VEGETARIANES

vegetarische gerechten
  • Escalivada amb formatge d’ovella, oli d’oliva de romaní - 5.50

    (geroosterde aubergine, paprika en ui,
    schapenkaas, rozemarijnolie, koud geserveerd)

  • Espinacs estofats amb panses i pinyons - 4.50

    (gestoofde spinazie met rozijnen en pijnboompitten)

  • Amanida amb patates d’estiu I faves - 6.50

    (salade met gekonfijte aardapelen, tuinbonen  en zomerse vinaigrette) 

  • Vichysoisse amb ceba estofada farcida - 6.50

    (preicreme, gestoofde ui gevuld met aubergine)
     

  • Espàrrecs amb salsa romesco - 6.50

    (groene asperges met romesco saus)

  • Coca de bolets amb pebrots i pinyons - 7.50

    (paddenstoelentaartje met paprika, pijnboompitten
    en limoensaus)

POSTRES

desserts
  • Granissat de síndria i sangria amb espuma de poma - 6.50

    (watermeloen/sangria, gemarineerd en  granita met appelschuim) 

  • Braç de Gitano, maduixes marinades i salsa de vainilla - 7.50

    (biscuitrol met gemarineerde aardbeien en vanillesaus) 

  • Mel i Mato Gaudim - 5.50

    (traditioneel Catalaans dessert met verse kaas en honing) 

  • Crema Catalana - 5.00

    (Catalaanse crème)

  • Xocosecret - 6.50

    (chocolade ‘geheim’)